BENEFICIILE ACIZILOR HUMICI ȘI FULVICI PENTRU CULTURILE AGRICOLE ȘI SOL
Ce sunt acizii humici și fulvici?
Acizii humici și fulvici, sunt componente esențiale în procesul de fertilizare a solului și al sănătății plantelor. Aceștia oferă numeroase beneficii atât solului cât și culturilor agricole, precum creșterea fertilizării solului, stimularea creșterii plantelor, stimularea activității micro-organismelor din sol și altele.
Cu ce ajută utilizarea produselor care au în componență acizi humici și fulvici?
Atunci când utilizăm produse care conțin acizii menționați mai sus, se poate observa o îmbunătățire semnificativă a calității gustului fructelor și a legumelor, fapt care duce la o producție mai bună și o profitabilitate crescută a culturilor. De asemenea, utilizarea acizilor aduce beneficii substanțiale care nu se limitează doar la plante ci și la ecosisteme, aducând un impact pozitiv asupra acestora prin menținerea biodiversității și a conservării resurselor naturale pe un termen îndelungat.
Beneficiile aduse de utilizarea acizilor humici și fulvici în agricultură
CREȘTEREA CONȚINUTULUI DE SUBSTANȚE NUTRITIVE AL PRODUCȚIILOR prin eliberarea și mobilizarea nutrienților în sol, oferind o concentrație mai mare de vitamine, minerale și compuși antioxidanți în fructe și legume
ABSORBȚIA ȘI ASIMILAREA NUTRIENȚILOR într-un mod mai eficient, prin interacțiunea cu rădăcinile plantelor, aducând un efect pozitiv asupra acestora printr-o creștere echilibrată și sănătoasă
STIMULAREA PRODUCȚIEI DE FITOHORMONI precum citokinilele, care au un rol esențial în creșterea plantelor, influențând creșterea, înflorirea plantelor sau formarea semințelor.
ÎMBUNĂTĂȚIREA METABOLISMULUI PLANTELOR prin creșterea diviziunii celulare sau a proceselor de respirație și fotosinteză.
STIMULAREA SISTEMULUI IMUNITAR AL PLANTELOR ajutându-le să aibă o rezistență crescută împotriva bolilor sau a dăunătorilor
REDUCEREA STRESULUI OXIDATIV ÎN PLANTE, menținând calitatea superioară a culturilor
DETOXIFIEREA SOLULUI prin legarea și de asemenea inactivarea substanțelor toxice precum a metalelor grele, protejând astfel plantele de efectele dăunătoare ale poluării din sol
Așasar, acizii humici și fulvici au un efect major asupra culturilor agricole, aducând beneficii semnificative în obținerea producțiilor agricole sănătoase și puternice.
Așa cum am menționat și anterior, utilizarea produselor care au în componență acizi humici și fulvici cresc conținutul substanțelor nutritive, reduc stresul oxidativ, stimulează producția de fitohormoni și detoxifiază solul, pentru a putea obține rezultate excelente în domeniul agricol.
Contactează specialiștii Agronor pentru a afla care este cel mai potrivit produs și care este cantitatea necesară culturilor tale!
0 comentarii